top of page

הלוחש למזגנים: יום בחייו של טכנאי מזגנים בקיץ

  • יונתן אוחיון
  • May 31, 2015
  • 3 min read

הפארמדיק של המזגנים מספר איך זה מרגיש כשחום יולי -אוגוסט מטריף את הישראלים * לקראת העונה החמה: הטיפים החשובים שיחסכו לכם הרבה כסף

"בשמונה אני כבר עם מקדחה בקיר, יש תקלות שלא סובלות דיחוי כמו מזגן ששבק חיים או נוזל במקומות מסוכנים אז חייבים לבוא מיד. יש גם את הלקוחות שקבעו מראש. בין לבין אני חייב לדעת איך לתמרן בין המקומות. בקיץ כולם רוצים אותי עכשיו עכשיו עכשיו. הבוס יושב עליי, אני חונה בחניות כפולות ומשולשות בזמן שהשותף מחכה באוטו . לפעמים זה כמו מבצע של השב"כ, כי אין איפה לחנות והלקוח צריך אותי עכשיו או שהוא יימס".

בחודשי הקיץ, נועם הוא האביר על המזגן הלבן שמגיע להציל נסיכות מיוזעות מפני החום של יולי-אוגוסט. הוא מספר איך זה להיות בצד של הטכנאי וגם נותן כמה טיפים חשובים לחיסכון.

גילוי נאות - אנחנו מכירים מאז שהיה לנו שפם בר מצווה.

10402668_10204221968852116_2491850762961364421_n.jpg

מה זה להיות מתקין מזגנים בקיץ?

"בקיץ מתקין מזגנים מוכר את נשמתו לשטן. מאמצע יוני עד סוף הקיץ, אתה יודע שאין סוף ליום העבודה. בן אדם רגיל מתחיל לעבוד בתשע ובחמש מסיים. אני בשעה חמש יודע שעברתי רק חצי. אני יכול גם להישאר עד חצות ואפילו אחרי. ככה זה בתחום והבוס מצפה שתקבל את זה כמובן מאליו".

העבודה קשה?

"קשה וגם מסוכנת. יש מלא לחץ, צריך לטפס על גגות ומרפסות ועל סולמות רעועים, וכל זה ב-40 מעלות חום בלי צל ובלי הפסקה במשך שעות. יש לזה מחיר. על הבוס שלי למשל נשפכה חומצה על הטוסיק ובגלל הלחץ של העבודה הוא לא ניקה את זה בזמן ושילם על זה בכוויה."

תחת לחץ...

"לגמרי. זה גם מאוד נפוץ שטכנאים ומתקינים נופלים ונפצעים. חם מאוד, מלוכלך מאוד, מזיע מאוד ואין יום עבודה שאני לא נחתך ממשהו. לפעמים אני קם בבוקר וכדי להרגיש שהתחלתי לעבוד אני שורט את עצמי. כמו באוטו, אחרי השריטה הראשונה – הבאה פחות כואבת."

יש לך תואר מהאוניברסיטה ובכל זאת בחרת בעבודה הזאת. למה?

"תראה, אני לא מסוגל לשבת כל היום במשרד ואני אוהב אנשים ולעבוד עם הידיים. זו עבודה ​​שמצריכה אותי לעבוד גם עם הראש ולהשקיע הרבה מחשבה. אתה פוגש אנשים מקסימים ומפתיעים. הייתה משפחה אחת שהילדה הקטנה הלכה למכולת כדי להביא לנו ערימה של בורקסים ושתיה קרה. זה פשוט חימם לי את הלב".

יש גם לקוחות רעים?

"וואו, יש אנשים שאנחנו נעבוד אצלם 5 שעות בשיא החום ואפילו כוס מים לא יציעו לנו, שלא לדבר על קפה. אני לא מבקש חאפלה, לא צריך שיפנקו אותי, באתי לעבוד, אבל בחייאת תביא כוס קפה למתקין, הוא יעבוד יותר טוב ועם יותר חשק".

איך בוחרים טכנאי טוב?

"יש הרבה חאפרים בעסק וצריך להיזהר, אבל זה כמו בכל תחום. אין פתרון פלא. הכי טוב זה להסתמך על המלצות ולדבוק במישהו שעשה אצלכם פעם עבודה טובה. גם אם הוא טיפה יותר יקר. יותר מזה, שים לב שטכנאי שאומר לך כל מיני "יהיה בסדר" ו"בערך" צריך להדליק נורה אדומה. אבל באמת שאין לזה פתרון קסם".

----------------

כבר יש לכם מזגן? ניקיון הפילטרים ישמור לכם על הבריאות ועל הכיס.

"לנקות את הפילטרים לפחות כל שלושה חודשים – יכול לחסוך לכם מלא כסף."

ואם לא?

"אתה חונק את המזגן ויוצר תקלות. הרבה פעמים הגעתי לבתים של אנשים וכל הבעיה הייתה פילטרים מלוכלכים. חבל על

הלקוח שסתם מבזבז כסף ככה. דבר ראשון שעושה כל טכנאי מזגנים זה לבדוק את הפילטרים כי המון בעיות מתחילות משם. זה גם יכול להוביל להיווצרות של פטריות ובקטריות ואז נוצר ריח לא נעים ולפעמים אפילו סכנה לבריאות. אם מנסים לנקות והריח לא עובר, צריך להזמין טכנאי שיעשה ניקוי מיוחד."

 
 
 

Comments


© 2023 by "המסלול הדו שנתי 2015". Proudly created with Wix.com

bottom of page